Vitaliteit, om moe van te worden?

Wat vitaliteit is? 

De Praktijkrichtlijn Duurzame Inzetbaarheid NPR 06070 maakt van vitaliteit een driedeling in Fysiek, Mentaal en Sociaal. In deze definitie worden nadrukkelijk de fysieke en sociale kenmerken meegenomen. TNO en RIVM definiëren vitaliteit als volgt: Vitaliteit omvat de dimensies energie, motivatie en veerkracht, waarbij de energie wordt gekenmerkt door zich energiek te voelen, motivatie door doelen te stellen in het leven en moeite te doen deze ook te behalen en tenslotte veerkracht als het vermogen om met de dagelijkse problemen en uitdagingen om te gaan.

Levert vitaliteit energie op?

Vitaliteitsmanagement is een complex geheel. Vele managers of HRM medewerkers kunnen vaak moeiteloos twintig begrippen opnoemen die met vitaliteit te maken hebben. Leuk maar wat heb je er aan, als het hierbij blijft? Vitaliteitsmanagement is meer dan kijken naar je ziekteverzuim cijfers of weten wat de begrippen inhouden. Vitaliteitsmanagement gaat over het vinden van een goede balans tussen de beschikbare energie van de organisatie en die van de medewerkers. Het is van belang dat er een structureel proactief strategisch beleid is waar medewerkers en organisatie baat bij hebben. Door de determinanten van deze balans te gebruiken als bouwstenen ontstaat er een ‘win-win’ situatie voor werkgever én werknemer.
Streef naar optimaal rendement voor organisatie en werknemer.

Zie vitaliteit als een bouwsteen.

Gebruik het begrip vitaliteit als bouwsteen voor uw organisatie. Vitaliteit is meer dan een bezoek aan de sportschool of dagelijks een stuk hardlopen. Wees een proactieve werkgever of manager.
Laat vitaliteitmanagement een onderdeel zijn van uw bedrijfsvoering.

Vraag Symion naar de mogelijkheden om de vitaliteit van de mensen in uw organisatie te verbeteren.

Eef Spies 06 – 21214390

 

Deel dit met je vrienden

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Gerelateerde blogposts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit op je favoriete social media!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print