Vitaliteit door toverkracht?

Vitaliteit, een zeer vaak en zeer bloemrijk omschreven begrip. Vitaal is wat je zelf als ondernemer of leidinggevende wilt zijn, maar ook wat je medewerkers zouden moeten zijn. Vitaal voor meer rendement, werkvreugde en ook meer plezier in je leven. Wie wil dat nou niet?

Echter, er is hierover al zoveel  geschreven dat je door de bomen het vitale bos niet meer ziet. Alsof je door het lezen van de artikelen en wat toverkracht je alle medewerkers vitaal aan het arbeidsproces kan laten deelnemen. Was het maar zo simpel om een keer met je toverstaf te zwaaien met de uitroep naar je medewerkers ‘jullie moeten’ stoppen  met stressen, meer gaan slapen, meer bewegen, gezonder eten maar ook positiever in het leven staan.

Tja, maar al dat ‘moeten’, dat kan natuurlijk weer enorm veel stress opleveren, waardoor je slechter gaat slapen, minder en ongezonder gaat eten etc. etc. Eigenlijk weten we bijna allemaal wel wat vitaliteit betekent. Waar het om draait is het gestructureerd meten en analyseren van zichtbare én nog niet zichtbare vitaliteitsvraagstukken binnen een organisatie. Een ziekmelding is zichtbaar en meetbaar, maar dat gaat niet op in het voorbeeld van werkstressbeleving.

Symion kan u bijstaan in het optimaliseren van vitaliteit van uw medewerkers en helpt u met het opstellen van een lange termijn strategie. Symion vertaalt alle analyses naar pragmatische oplossingen voor uw organisatie. Nee, geen vitaliteit door toverkracht maar vitaliteit door daadkracht.

Neem contact op voor een kosteloze kennismaking met Symion.

Deel dit met je vrienden

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Gerelateerde blogposts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit op je favoriete social media!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print