Tel je lijf en hersenen fit

Onderzoekers van de Stanford University in de VS hebben aangetoond dat een bepaalde groep hersencellen actief wordt als je rekensommen maakt. En dat diezelfde hersencellen wakker worden als we het hebben over ongespecificeerde hoeveelheden, zoals ‘iets meer’, ‘veel’, ‘allemaal’ of ‘iedere’. Britse onderzoekers hebben bovendien aangetoond dat mensen die normaal geen problemen met wiskunde hebben, hun rekenkunsten kunnen verliezen als de hersenverbindingen in de Sulcus Intraparietalis verstoord raken.

Ga suikerklontjes tellen

Probeer het eens, een dag. Stimuleer fysieke en mentale vitaliteit. Ga suikers tellen.
Je maakt jezelf hiermee bewust van de hoeveelheid suikers die je dagelijks inneemt én je traint hiermee tegelijkertijd je hersenen door het rekenwerk. Reken je dagelijkse suikerconsumptie eens om naar suikerklontjes.

WHO

Een suikerklontje is ca. 4 gram suiker. Wist je dat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) het advies geeft dat je als vrouw per dag maximaal 50 gram (12 suikerklontjes) aan vrije suikers binnen mag binnenkrijgen en een man 60 gram (15 suikerklontjes) per dag. Met dit advies wil de organisatie overgewicht en tandbederf voorkomen.

Let op: het advies heeft alleen betrekking op vrije suikers. Dit zijn alle suikers die door de fabrikant zijn toegevoegd. Ook de suikers uit honing, siropen, vruchtensappen en vruchtenconcentraat zijn vrije suikers.

Wat eten je medewerkers

Stimuleer ook je medewerkers om eens een dag suikerklontjes te gaan tellen. Ook dit draagt bij de vitaliteit binnen een organisatie te verbeteren. Download de gratis ‘Thuissuiker‘ brochure van het Diabetes Fonds en deel het met je medewerkers.

Het moet ook leuk blijven

Eén glas cola minder per dag is al een reductie van ca. 6 klontjes.
Ik ben van mening dat bewustwording van hetgeen je eet en drinkt een goede stap is richting een gezonder lichaam en leefpatroon. Natuurlijk weten we allemaal in grote lijnen wat wel of niet gezond is, maar er iets mee doen blijft vaak uit. Juist door op deze wijze met je voedingspatroon bezig te zijn blijft het ook nog leuk.

Eef Spies 06 – 21214390

 

 

 

Deel dit met je vrienden

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Gerelateerde blogposts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit op je favoriete social media!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print