Onderhoud in de kantoortuin!

Wie snoeit de stress in de kantoortuin?

Zoals in het programma ‘De Monitor’ van de KRO op 24 februari was te zien zijn kantoortuinen mede veroorzaker van uitval door stressbeleving. Uit de resultaten van een enquête gehouden onder ca. 90 bedrijfsartsen concludeert ‘De Monitor’ dat vermoeidheid en concentratieverlies door het werken in een kantoortuin mede leidt tot verzuim.

De NVAB onderschrijft dat er extra aandacht voor het thema nodig is, maar dat veelal meerdere factoren leiden tot ziekteverzuim. Kantoortuinen dragen substantieel bij aan ziekteverzuim door beperkte regelmogelijkheden en is daarom ook een afremmende factor voor werkvitaliteit.

Gaat u tijdig snoeien?

Het is een niet te negeren signaal dat door de NVAB (Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsartsen) is afgegeven. Hierbij is duidelijk gemaakt dat deze problematiek nog te weinig aandacht krijgt. Toch is dit wel degelijk noodzakelijk. Preventieve maatregelen zullen een kostenbesparend effect hebben en bijdragen aan optimalisering van het werkklimaat.

Herkent u kantoortuinstress?

Weet u als leidinggevende of er sprake is van van stress-beleving in uw kantoortuin? Deze vorm van ‘onkruid’ is niet altijd zichtbaar, wordt maar zelden uitgesproken, maar kan wel degelijk aanwezig zijn. Het is de praktijk dat werkstress pas ter sprake komt als een medewerker in gesprek gaat met een huis- of bedrijfsarts. Dus is er dus al sprake is van uitval door ziekteverzuim.
Voorkom dit. Hoe? Door met een preventieve bril te kijken naar hoe medewerkers hun werk beleven. Onderzoek helpt mogelijke problemen tijdig in kaart te brengen. Dan zie je eerder welk onderhoud nodig is. Hoe een gezond en groeizaam klimaat geschapen en behouden kan worden.

De mensen van Symion kunnen helpen met dit onderzoek (vitaliteitsscan) en met het onderhoud.
Voor meer informatie maak ik graag een afspraak: 06 21214390
Eef Spies.

Deel dit met je vrienden

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Gerelateerde blogposts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit op je favoriete social media!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print