Manager, bent u eigenlijk wel vitaal?

Als manager of leidinggevende bent u ervoor verantwoordelijk dat uw mensen vitaal zijn en dat ook blijven. U heeft er bijvoorbeeld nu eenmaal voor te zorgen dat zij op een Arbo-verantwoorde manier het werk kunnen doen. Daar valt niet aan te ontkomen.

Soms moet u uw mensen tegen zichzelf in bescherming nemen, bijvoorbeeld door de werkdruk te beteugelen. Maar ga daar maar eens aanstaan in de gespannen arbeidsmarkt van deze tijd. Dat op zichzelf vormt al een bron voor extra stress.

Cijfers:

Cijfers tonen aan dat het met de vitaliteit van managers in het algemeen niet best gesteld is: 33% van de ondernemers zou nauwelijks een privéleven ervaren, 33% ligt vaak wakker en 6 van de 10 ervaart financiële zorgen.

Natuurlijk ga ik er van uit dat dat niet voor u geldt, maar dan toch zeker wel voor een aantal van uw collega-leidinggevenden of -ondernemers.

Stressfactoren:

Werken met mensen levert managers naast allerlei voordelen onmiskenbaar ook stress op en als dat te veel wordt, is dat slecht voor de vitaliteit. Niet voor niets luidt het oude cynische grapje: ‘Ik wens u veel personeel toe’.

Dat het uw vitaliteit geen goed doet is te merken aan meerdere aspecten: minder goed slapen, moeite hebben met ontspannen, geprikkeld zijn bij tegenslag, minder veerkracht hebben, minder verdraagzaam zijn, minder begrip voor anderen kunnen opbrengen, en ga zo maar door.

In alle mogelijke vitaliteitsprogramma’s worden u mogelijkheden aangereikt om de mensen in uw organisatie vitaler te krijgen en te houden. Zeker belangrijk, maar hoe gaat het met u?

Eigen onderzoek

Beantwoord onderstaande vragen eens met een volmondig ja of nee als een eigen inventarisatie:

  • Ik slaap uitstekend
  • Ik werk gemiddeld niet meer dan 40 uren per week
  • Ik schiet nooit uit mijn slof
  • Mijn hobby krijgt precies de juiste aandacht van me
  • Ik besteed voldoende aandacht aan mijn gezin
  • Mijn partner staat op de eerste plaats
  • Ik besteed voldoende aandacht aan mijn persoonlijke geluk en aan wat ik als mens belangrijk vind

Werk aan de winkel?

Naarmate u meer van deze vragen met ‘nee’ moet beantwoorden, is er voor u meer werk aan de winkel. U kunt denken dat het in uw geval zo’n vaart nog niet loopt, maar dan houdt u zichzelf echt voor de gek. Dat mag, maar is niet zo slim.

De vragen geven u wellicht handreikingen om oplossingen te vinden, maar ik weet ook dat het soms moeilijker is om te veranderen dan het lijkt. Aandacht geven aan dat onderwerp loont zeker en ik help u er graag bij.

Wordt vitaler! U en uw bedrijf of afdeling (en uw gezin) zullen u er dankbaar voor zijn.

Alex Janssen, Business coach.

Deel dit met je vrienden

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Gerelateerde blogposts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit op je favoriete social media!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print